Rautakauppa käy kuumana syksylläkin

Kun lähdetään rakentamaan mitä tahansa, erityisesti taloa tai kesämökkiä, on mietittävä ajoitus tarkkaan. Useat rakentajat suosivat perustusten rakentamista syksyllä, jolloin täytöt painuvat ja pohja ehtii tiivistyä. Kun syksyllä on saatu rakenteet valmiiksi, ei tarvitse huolehtia kummemmasta vesisateista myöhemmin, ja keväällä voidaan aloittaa kunnon rakentaminen paremmissa keleissä. Samalla vältytään mahdollisimman paljon sateelta, jolloin työskentely on mukavampaa ja vaivattomampaa.

Syksyisin ja talvisin tilattavat talo- ja rakennuspaketit ovat myös huomattavasti edullisimpia kuin kesä tai kevät ajan rakennusten. Tämä johtuu siitä että rakennusyritykset haluavat hommia koko vuodeksi ja sesongin loputtua työtä tarjotaan vähemmällä korvauksella. Esimerkiksi kesämökkiä rakentaessa talo valmistuu viimeistään kevään aikana, jolloin talo on koko kesän käytössä. Kesällä rakentaessa saa odottaa mökkilomaa seuraavaan vuoteen.

Sesongin ulkopuolella työskenteleminen myös takaa että tuotteet toimitetaan nopeammalla aikataululla, koska jonoa ei ole niin paljoa. Myös laadukasta työvoimaa on saatavilla paremmin, jolloin ei tarvitse tyytyä vaihtoehtoisiin ratkaisuihin, joiden kädenjälki voi jäädä harmittamaan pitkäksikin aikaa.

Home improvementMyös lupa asiat on hoidettava ajoissa kuntoon ja syksyn ja talven aikana nämäkin onnistuvat ripeämmin, kun jonossa ei ole tuhansia muita ihmisiä. Koneita on myös paremmin saatavilla, jolloin voidaan ajoittaa rakentaminen enemmän oman aikataulun, kuin vapaan työvoiman ja kalusteiston mukaan. Parhaimmassa tapauksessa kalustonkin saaminen paikalle kuljetuksen suhteen on helpompaa, kun jäässä oleva maa kantaa raskaimmatkin koneet ongelmitta.

Syys- ja talvirakentamisessa on kuitenkin huonot puolensa. Jos kelit pysyvät mukavan pakkasen puolella, voidaan välttyä pahimmilta kosteusongelmilta, jos taas jatkuva räntäsade pääsee yllättämään, on edessä suuret kuivaustoimet ja niiden perässä vieläkin suuremmat sähkölaskut. Toisaalta keväällä valmistuvassa talossa pääsee suoraan piha hommiin ja kesään mennessä talo on asuinvalmis kaikin puolin.

Tämä takaa rakennusfirmojen ja rautakauppojen toimivuuden vuodenajasta riippumatta, eikä rakennusbuumi ole vahaan aikaan laantumassa. Kysyntää on enemmän kuin tarjontaa, joten kannattaakin olla tarkka rakentamisen laadun suhteen. Kun yritys voi hinnoitella tuotteensa korkealle ilman takuita laadusta, on ostajan pidettävä huolta, että työnjälki on sovitun mukaista, eikä ongelmia pääse syntymaan myöhemminkään mahdollisten rakennevirheiden tai myöhästyneiden toimitusten takia.